Wonen

Is 2020 een goed moment om onroerend goed in Italië te kopen?

4 Min leestijd

2020 kan om een aantal redenen een uitstekend jaar blijken te zijn om onroerend goed in Italië te kopen.

De prijzen van onroerend goed in Italië zijn gunstig

Volgens Eurostat, een directoraat-generaal van de Europese Commissie, heeft Italië sinds 2007 te lijden onder een krimpende vastgoedmarkt. Momenteel lijkt er geen einde te komen aan deze langzame daling. Dit betekent dat de huizenprijzen even laag zijn als ze al een aantal jaren zijn.

Zoals vaak wordt opgemerkt, kan een verslechterende economische situatie vaak een belangrijke kans bieden. In het geval van de Italiaanse huizenmarkt ziet 2020 eruit als een goed jaar om een huis in Italië te kopen. In feite zou het verstandig kunnen zijn om te profiteren van de huidige situatie op de huizenmarkt in Italië, aangezien banken en andere financiële instellingen deze situatie waarschijnlijk niet verder zullen laten stagneren.

Interessant is ook dat veel Italiaanse banken momenteel proberen te recupereren wat zij kunnen van in gebreke blijvende hypotheken door woonhuizen tegen lage prijzen te veilen. Bijgevolg is er een uitstekend vooruitzicht op het verkrijgen van een prestigieus eigendom tegen een uiterst voordelige prijs. Natuurlijk voelt niet iedereen zich comfortabel bij het deelnemen aan veilingen. Maar bij casa-vacanza-italia.nl kunnen wij u helpen een Engelssprekende Italiaanse “go between” te vinden die u goed advies kan geven en zelfs in uw plaats aan de veiling kan deelnemen.

Dus waar te zoeken?

High-end residentieel vastgoed is op een historisch dieptepunt vrijwel in het hele land, met bijzondere koopjes langs de Adriatische kust en in Zuid-Italië. Oudere eigendommen die gerenoveerd moeten worden zijn op dit moment echte koopjes.

In feite, als u overweegt onroerend goed te kopen in Italië, zouden wij bij casa-vacanza-italia.nl aanraden om vrij snel te handelen, omdat we denken dat deze window of opportunity misschien binnenkort een beetje begint te sluiten.

De Italiaanse hypotheekrente blijft dalen

Niet-Italiaanse ingezetenen kunnen een hypotheek krijgen voor de aankoop of renovatie van een Italiaans onroerend goed. Leningen tot 60% van de waarde van het onroerend goed kunnen mogelijk zijn. Er zijn een aantal kosten aan verbonden – en wij kunnen u die allemaal uitleggen. Het goede nieuws is dat de hypotheekrente in Italië gestaag is gedaald van gemiddeld 3,68% in 2013 naar 2,32% in december 2017, en in december 2019 zijn er rentes te vinden van slechts 1,8%. Het is nu dus een goed moment om een hypotheek aan te vragen zodat u onroerend goed in Italië kunt kopen.

Onroerend goed kopen in Italië is een veilige investering

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) waarschuwt voor het risico van een huizenbubbel in bepaalde opkomende landen, zoals China en Brazilië, maar ook Australië, Canada, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk. Dit is te wijten aan hun te dure vastgoedmarkt en de lage rentetarieven die door hun centrale banken worden toegepast. Dit is niet het geval met Italië, dat door het IMF wordt beschouwd als een veilig land voor investeringen in onroerend goed.

“Maar ik kan een Italiaanse villa kopen voor slechts 1 euro!”
Als u een echte Italiaanse huizenjager bent, bent u waarschijnlijk aangetrokken tot het groeiende aantal kleine, landelijke steden in Italië die villa’s te koop aanbieden voor de symbolische prijs van één euro. En wie zou er niet geïnteresseerd zijn in zo’n ongelooflijk koopje? Bij casa-vacanza-italia.nl hebben we deze regeling onderzocht en kunnen we u zowel geruststellen als waarschuwen!

Om u gerust te stellen, dergelijke krantenkoppen kunnen verbazingwekkend zijn, maar ze zijn waar; het is geen nepnieuws! Huizen zijn echt te koop voor één euro, en meer dan 200 eigendommen zijn nu voor die prijs verkocht. De verkopers zijn geen oplichters maar gemeenten. Er is dus geen enkele reden om u voor de gek te laten houden.

Om u te waarschuwen, is het goed te begrijpen dat er nogal wat “kleine lettertjes” aan de contracten voor deze huizen vastzitten. Dus hoewel u misschien een Italiaanse villa voor een zeer lage prijs krijgt, zal het niet voor slechts een euro zijn. In feite is een aanzienlijke investering vereist. Dit komt omdat er een aantal voorwaarden zijn waaraan kopers moeten voldoen:

U zult zich moeten verplichten tot een herstructurerings- en herwaarderingsproject binnen 365 dagen na aankoop ten bedrage van ongeveer 20-25.000 euro.
U moet een waarborgsom storten van 1.000 tot 5.000 euro, afhankelijk van de stad (terug te betalen na drie jaar).
U moet alle notariskosten voor de registratie betalen.
De renovatieplannen moeten ter goedkeuring aan het stadsbestuur worden voorgelegd.
Zodra alle vergunningen zijn verleend, moeten de werkzaamheden binnen maximaal twee maanden beginnen en binnen drie jaar zijn voltooid.
Bovendien bieden sommige gemeenten huizen te koop aan voor één euro BIJ EEN AUCTIE. Dus wie weet wat de uiteindelijke prijs zal zijn?

Vermeldenswaard is ook dat vrijwel al het onroerend goed in Italië dat voor één euro wordt aangeboden in slechte staat is en ingrijpend moet worden gerenoveerd. Bovendien bevinden ze zich in een aantal behoorlijk vervallen plattelandsgebieden van Italië. Vandaar de doelstelling om “de gemeente te herstellen, te ontwikkelen en opnieuw te bevolken”.

Succesvolle kopers van sommige van deze huizen van één euro zijn zich er volledig van bewust dat ze uiteindelijk tussen de 70.000 en 110.000 euro in het onroerend goed zullen investeren om het bewoonbaar te maken.

Als het kopen van onroerend goed in Italië voor één euro en het vervolgens renoveren ervan uw doel is – en u zich niet al te druk maakt over waar in Italië het huis zich bevindt, dan kan deze regeling het overwegen waard zijn. Anders is het de conventionele route voor de aankoop van onroerend goed in Italië – en als dit de richting is die u overweegt, is casa-vacanza-italia.nl hier om u te helpen.

Koop een onroerend goed in Italië met casa-vacanza-italia.nl

casa-vacanza-italia.nl kan je helpen bij elke stap die je zet. Van de eerste zoektocht via al het papierwerk, regels en voorschriften tot de ondertekening van het contract – en zelfs verder tot huuradvies. Wij hebben een uitgebreid lokaal netwerk en kunnen woningen vinden die onder de radar blijven. Bovendien helpen wij u om de best mogelijke deal te sluiten!

casa-vacanza-italia.nl is op een missie om Italofielen van over de hele wereld te helpen hun droomhuis te vinden en te kopen. Onze ervaring is onbetaalbaar en onze expertise is zonder risico voor u. Als uw zoektocht niet succesvol blijkt te zijn of als uw aankoop niet doorgaat, zullen wij u niets in rekening brengen.

Gerelateerde artikelen
Wonen

Jouw woning verduurzamen doormiddel van voorzetramen?

2 Min leestijd
Tegenwoordig speelt duurzaamheid en energiezuinig leven een grote rol in het leven. Dit komt doordat we er zo niet alleen voor zorgen…
Wonen

Budgetvriendelijk ontspannen: Zo vind je voordelige loungesets voor je tuin

2 Min leestijd
Een loungeset in je tuin is de perfecte plek om te ontspannen na een lange dag, te genieten van een goed boek…
Wonen

Manieren om je huis te verduurzamen

2 Min leestijd
Wanneer je woont in een mooi huis of je hebt net een nieuw huis gekocht, dan is het goed om na te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *