Carrière

Zo zorg je ervoor dat alle aandacht naar jouw beursstand toe gezogen wordt

2 Min leestijd

Wanneer je als standhouder aan een beurs deelneemt, wil je uiteraard wel het maximale uit jouw beursdeelname halen. Ben je benieuwd hoe je dit doet? Lees dan zeker even verder. Want in deze blog geven we jou graag vier tips mee zodat alle aandacht straks naar jouw beursstand toe gezogen wordt.

Tip 1: zorg dat je een goede standplek weet te bemachtigen

Eén van de allerbelangrijkste factoren wanneer je aan een beurs deelneemt, is de locatie. Bij de wat kleinere beurzen kun je vaak jouw eigen standplek uitkiezen of een voorkeurslocatie doorgeven. Gaat het echter om een zeer grote, populaire beurs? Dan is de kans groot dat de grootste afnemers de beste plekken krijgen. Indien je wel zelf je standplek kunt uitkiezen, doe je er goed aan om te kiezen voor een locatie dicht bij een zogenaamde hotspot. Een hotspot is een plek waar de meeste bezoekers wel langskomen en in veel gevallen ook een tijdje blijven rondhangen. Denk bijvoorbeeld aan de toiletten of een eetgelegenheid. Kies, indien mogelijk, ook altijd voor een stand die rondom te bereiken is. Een tussenstand die aan slechts één zijde open is, trekt in de regel minder bezoekers.

Tip 2: kleed de stand uitnodigend aan

Nu je een mooie plek hebt weten te bemachtigen, is het tijd om na te denken over de aankleding en inrichting van je stand. Kleed de stand uitnodigend aan. Zorg dat je met jouw stand opvalt tussen de rest, maar houd het wel bij jezelf en bij je bedrijf. Zorg dat je huisstijl terugkomt in de aankleding. Gebruik bijvoorbeeld de kleuren die horen bij jouw bedrijf. Richt je stand in met persoonlijke beursmaterialen, zoals product displays, opvallende banners en een beursbalie.

Tip 3: zorg voor interactie met de bezoekers

Stands waar veel te zien, beleven en ervaren is zijn vaak dé eyecatchers op een beurs. Interactie met de bezoekers doet het altijd goed. Interactie lokt bezoekers niet alleen naar je stand toe, maar zorgt er ook voor dat ze langer bij jouw stand blijven hangen. Daarnaast zullen ze zich jouw bedrijf beter kunnen herinneren wanneer ze ’s avonds bij terugkomst terugkijken op een mooie, geslaagde dag. De gouden tip: organiseer demonstraties op vaste tijden gedurende de dag.

Tip 4: deel relatiegeschenken uit

Ook relatiegeschenken zijn goede lokkertjes. Wij Nederlanders houden immers van gratis. Is er ergens een gratis relatiegeschenk te krijgen? Dan zijn we er vaak als de kippen bij. Laat bijvoorbeeld katoenen tassen, pennen, petten, powerbanks, USB-sticks of waterflessen bedrukken bij Loopper

Gerelateerde artikelen
Carrière

Hoe vind je je droombaan? Loopbaan Gids

9 Min leestijd
  Het vinden van een baan, vooral je droombaan, is moeilijk. Zelfs als je een paar ideeën hebt over wat je interessant…
Carrière

Als je morgen een eigen bedrijf zou beginnen: de eerste stappen

13 Min leestijd
Het bedenken van een bedrijfsidee en het starten van een bedrijf kan overweldigend en ingewikkeld lijken. Er zijn zoveel dingen die u…