Lifestyle

Hoe kom ik m’n studententijd door?

2 Min leestijd

Veel studenten zitten met hun handen in het haar: alles wordt steeds duurder en daarom voor studenten steeds onmogelijker. Omdat een sociaal leven een essentieel onderdeel is van je studententijd, vinden we eigenlijk dat dit er niet ten koste van mag gaan. In deze blog geven we daarom drie manieren hoe jij geld besparen kunt. Lees het direct!

1. Ga in gesprek

Je bent niet de enige die zich in deze situatie bevindt! Veel studenten hebben te maken met financiële problemen. Het is niet dat veel studenten zich erover schamen, maar toch merken we dat weinig studenten hierover met elkaar in gesprek gaan. Door dit te doen, krijg je de mogelijkheid om jouw manieren om hiermee om te gaan op tafel te gooien en om nieuwe dingen te horen krijgen. Misschien krijg jij zo wel de gouden tip die jij je hele studententijd inzet om geld te besparen! Daarnaast is het fijn om te weten dat je niet de enige bent die hiermee te maken heeft. Wellicht krijg je de gouden tip niet, je hart luchten is ook altijd fijn.

2. Fietsverzekering

In Nederland kun je niet zonder je fiets. Ook al brengt je gratis studenten-OV je van de ene kant van het land naar de andere: met je fiets ben jij de baas van je stad. Toch zul je merken dat als je in een grote stad woont, je niet de enige bent die blij is met je fiets. Helaas is fietsdiefstal een serieus probleem en daarmee iets waar jij flinke kosten aan kunt overhouden. Om dit probleem te tacklen is het een goed idee om te investeren in een fietsverzekering.

Bij InShared zijn er verschillende verzekeringen, die jou verzekeren op verschillende dingen. Als student is het dus ook zeker geen verkeerd plan om hierin te investeren, omdat je met InShared de kosten dekt van wanneer je fiets gestolen wordt, of wanneer je hier schade aan oploopt. Je bent maandelijks iets kwijt, maar de kans dat je dit terugverdient is aanwezig.

3. Nodig je vrienden thuis uit

Uitgaan is heel leuk, maar de kosten hiervan lopen al snel hoog op. Dit geldt niet alleen voor jou, maar ook voor de groep met wie je uitgaat. Om kosten te besparen, kun je daarom ook prima mensen bij jou thuis uit nodigen. Dit is net zo gezellig, alleen op een net wat andere manier. Met een drankje, snacks, een goede playlist en comfortabele zitplekken kom je al een heel eind. Vraag of iedereen een spelletje mee kan nemen en je beleeft een erg gezellige avond, die qua kosten een stuk leuker is dan een avondje in de club of in de bar.

Vergeet niet te genieten!

Als laatste tip raden we aan om niet te veel in te zitten over de financiële problemen die je mogelijk hebt. Je studententijd is dé tijd om te genieten: probeer dit dus ook zeker te doen!

Gerelateerde artikelen
Lifestyle

De voordelen van een 88-toetsen keyboard

1 Min leestijd
Voor wie piano leert spelen, of al jaren speelt, kan de beslissing welk keyboard te kopen best lastig zijn. Met zoveel verschillende…
Lifestyle

Wat zijn de opties na afloop van een leasecontract?

2 Min leestijd
Wie privé een auto leaset, spreekt een looptijd af met de leasemaatschappij voordat hij het contract afsluit. Bij nieuwe auto’s is de…
Lifestyle

Wat kost onze liefde voor mode het milieu?

4 Min leestijd
Hoeveel heb je betaald voor de kleren in je kast? Als je de bonnetjes hebt, kun je dat uitrekenen. Maar achter elke…