Reizen

Toeristische attracties in Frankrijk

3 Min leestijd

Ondanks alles blijft Frankrijk ’s werelds nummer één toeristische bestemming, en over het algemeen blijft het een van de veiligere plaatsen in de wereld om te bezoeken. het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Frankrijk heeft het allemaal – of min of meer. Het heeft toeristische bezienswaardigheden voor alle smaken; het heeft enkele van de mooiste stranden van Europa, evenals de hoogste bergen en de mooiste historische monumenten, de mooiste steden, het meest idyllische platteland, de meest prachtige kastelen, de mooiste rivieren, en nog veel meer, en niet te vergeten enkele van de beste restaurants en de beste wijnen en meer hotels dan enig ander land in Europa.

Frankrijk heeft voor elk wat wils, en dat is een van de redenen waarom het nog steeds ’s werelds belangrijkste toeristische bestemming is. Het biedt prachtige vakantiemogelijkheden, van een kort weekendje weg naar de stad, naar plaatsen als Parijs, Nice of Bordeaux, tot een ontspannen gezinsvakantie in een gite op het platteland, een week of twee ontspannen aan zee, of een energieke vakantie te voet, klimmend, kajakkend of fietsend in de vrije natuur van Frankrijk.

Cultureel toerisme in Frankrijk

Franse musea en kunstgalerijen – die, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, niet allemaal in Parijs zijn gevestigd – bieden een prachtige collectie kunstwerken en kunstvoorwerpen; en voor degenen voor wie een vakantie een gelegenheid is om het historische erfgoed van Europa te ontdekken, zijn de grote kathedralen, middeleeuwse kastelen en duizenden andere oude monumenten van Frankrijk een schat die erop wacht ontdekt te worden. Voor themavakanties zijn de kastelen van de Loire (in de regio Centre van Frankrijk) een voor de hand liggende keuze; onder de vele andere historische plaatsen kunt u overwegen de Romeinse overblijfselen van de Provence te ontdekken, de middeleeuwse bastidesteden van het zuidwesten, of de kastelen en grotten van de Dordogne. Er zijn zelfs een aantal schilderachtige stoomtreinen voor mensen die van een reis in het verleden houden. Raadpleeg de regionale gidsen voor informatie over bezienswaardigheden, monumenten en toeristische attracties in elk gebied.

De Franse kust:

In juli en augustus zijn de Franse stranden aan de Middellandse Zee over het algemeen behoorlijk vol; dit is met name het geval in de beroemde badplaatsen in de Provence en aan de Franse Rivièra. De lange zandstranden van de Languedoc bieden daarentegen veel meer beenruimte. Weg van de badplaatsen biedt Bretagne veel goede stranden, met het extra plezier van getijden en goede golven; en de Atlantische kust van Frankrijk, ten zuiden van de Loire, heeft veel lange zandstranden, in de regio’s Poitou-Charentes en Aquitaine. Ten zuiden van Bordeaux zijn er kilometer na kilometer fijne stranden. Voor meer informatie zie de gids over de Franse kust.

Frankrijk buiten de gebaande paden:

Als je het leven, de cultuur en de drukte van de grote stad wilt, ga je naar Parijs. Maar Frankrijk is veel meer dan Parijs. Er zijn tal van plaatsen in het diepste van het landelijke Frankrijk die nog steeds ver van de gebaande paden liggen; en voor kampeervakanties, gite vakanties, of voor degenen die genoegen nemen met een verblijf in kleine landelijke herbergen, bieden verschillende regio’s in Frankrijk prachtige vakantiemogelijkheden ver weg van alles. Vijf Franse departementen (provincies) die bijzonder de moeite waard zijn, zijn de Aveyron (regio Midi Pyreneeën), de Haute Loire (onderdeel van de regio Auvergne, voor 2016 aanbevolen door Lonely Planet als een van de tien regio’s van de wereld om te bezoeken), de Corrèze (Limousin), de Jura (Franche Comté) en de Vogezen (Lotharingen): Al deze departementen omvatten dunbevolkte gebieden, aantrekkelijke landschappen en tal van recreatiemogelijkheden – of gewoon enkele geweldige plaatsen om achterover te leunen met een glas wijn, te ontspannen, en te genieten van de rust en stilte. Een van de beste tijden van het jaar om Frankrijk te bezoeken buiten de gebaande paden is de herfst, vooral in het zuiden van het land.

Rijden in Frankrijk

Frankrijk heeft een uitgebreid netwerk van autosnelwegen, en vele daarvan bieden relatief ontspannen rijomstandigheden, behalve tijdens piekperiodes. Buiten de snelwegen kan het rijden op de binnenwegen van Frankrijk een manier zijn om het autorijden te ontdekken zoals het vroeger was, een plezierige ervaring en een manier om het land te ontdekken. Klik voor meer informatie op onze gids – tips en advies voor het autorijden – en op onze checklist met dingen die u niet mag vergeten voor u vertrekt.

Gerelateerde artikelen
Reizen

Continental AllSeasonContact: de ultieme band voor alle seizoenen

1 Min leestijd
Met de opkomst van all-season banden worden automobilisten steeds vaker op zoek naar een band die het hele jaar door optimale prestaties…
Reizen

De 3 beste stranden van Engeland: topbestemmingen in het Verenigd Koninkrijk

2 Min leestijd
De beste stranden van Engeland? Strandvakanties in Engeland? Bestaat de zon daar zelfs? Een land dat berucht is om zijn ongelukkige weer,…
Reizen

De beste Halloween-bestemmingen in Europa: spookachtige uitjes

3 Min leestijd
Halloween begint ook in Nederland echt voet aan de grond te krijgen. Ben jij iemand die dol is op Halloween? Als je…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *