Reizen

De beste Halloween-bestemmingen in Europa: spookachtige uitjes

3 Min leestijd

Halloween begint ook in Nederland echt voet aan de grond te krijgen. Ben jij iemand die dol is op Halloween? Als je op zoek bent naar de beste Halloween-bestemmingen voor een griezelfeest op Allerheiligen, overweeg dan een korte vakantie binnen Europa. Van de geboorteplaats van Dracula en vampierballen tot macabere kerkers en verlaten krankzinnige inrichtingen, deze 5 zenuwslopende bestemmingen zullen je in oktober verdomd veel plezier bezorgen!

 1. Vier de Europese stijl van Halloween in Dublin, Ierland

  Als het op Halloween aankomt, heeft Europa zijn eigen tradities gehad die teruggaan tot de oudheid. Met zijn oude Keltische tradities zijn uitjes in Ierland een kans om een ​​van de geboorteplaatsen van Halloween te ontdekken, want 2000 jaar geleden vierden de heidense inwoners het einde van hun pastorale jaar op het festival van Samhain. De mysterieuze druïden zouden ceremonieel de vlammen van oude vuren doven en weer aansteken, terwijl boze geesten werden vrijgelaten uit de Andere Wereld om door de mensheid gezien te worden voor een nacht van terreur.

  Tegenwoordig begint de Samhain Parade om 19.00 uur op Parnell Square, en tijdens dit enorm populaire spektakel zijn de straten gevuld met gruwelijke wezens, angstaanjagende monsters, griezelige geesten en kleurrijke dansers. Aan het einde van de parade kunnen zowel geesten als demonen genieten van een spectaculaire vuurwerkshow op een van de allerbeste Halloween-bestemmingen in Europa.

 2. Ontdek de beste plekken om met Halloween op vakantie te gaan: er wachten u een uitje in Transsylvanië in Roemenië

  Op zoek naar de beste plekken om met Halloween op vakantie te gaan? Als geboorteplaats van de beroemdste vampier aller tijden – Bram Stoker’s Dracula – is dit ongetwijfeld een van de beste Halloween-bestemmingen en zal zelfs de meest dappere avonturier een beetje bang worden. De wereldberoemde bloedzuiger is vooral geïnspireerd door de toepasselijk genaamde Vlad the Impaler. Tijdens de 15e eeuw sloeg hij angst in de harten van zowel zijn vijanden als onderdanen nadat hij een banket had gehouden waarin hij alle gasten woest had neergestoken en vervolgens aan spikes had gespietst en achtergelaten om tot hun vroegtijdige einde te trekken.

  Tegenwoordig kunnen degenen die de moed hebben om de beruchte regio te bezoeken, genieten van een opmerkelijk Halloween-feest in Dracula’s geboorteplaats, de middeleeuwse citadel Sighişoara, of de koude rillingen van de onderwereld ervaren tijdens het Halloween-monsterfeest op 27 oktober in het absoluut adembenemende Bran Castle.

 3. Halloween 2020-ideeën en spookachtige plekken om naartoe te gaan in Engeland: bezoek Londen voor een schrik

  Als het voormalige jachtgebied van een van de meest beruchte seriemoordenaars ter wereld, Jack the Ripper, heeft de hoofdstad van Engeland een lang en gruwelijk verleden van macabere kerkers, builenplagen en zenuwslopende achterafstraatjes. Er zijn zeker niet minder dan een paar Halloweenideeën!

  Tijdens Halloween kunnen dappere bezoekers een huiveringwekkende tour maken naar de locaties waar Jack the Ripper vijf van zijn slachtoffers op brute wijze heeft vermoord; ervaar de pure terreur van de London Dungeon met zijn bloedstollende martelwerktuigen; of bekijk een show in ’s werelds meest spookachtige theater, Drury Lane, waar de dreigende ziel van de Man in Gray tot op de dag van vandaag de bovenste cirkel zou achtervolgen.

  Als huiveringwekkende schrik je bloed sneller doet kloppen, dan zal de glamping in Londen je zeker een geweldige tijd bezorgen deze Halloween.

 4. Schotland voor Halloween? Bezoek Edinburgh voor meer spookachtige uitjes dit jaar!

  Op zoek naar dingen om te doen in Schotland voor Halloween? Hoewel de Schotse hoofdstad algemeen wordt beschouwd als een van de mooiste steden van Europa, verbergt het een aangrijpend en griezelig verleden en staat het als zodanig op onze lijst met plaatsen om Halloween in Europa door te brengen. Tijdens de 17e eeuw verspreidde de overweldigende rattenpopulatie van de stad een dodelijke plaag onder haar inwoners.

  De overtuiging in die tijd was dat de geïnfecteerden verdoemd waren, en om deze reden werden meer dan 300 hulpeloze inwoners van St Mary’s Close in de oude stad levend begraven totdat de dodelijke epidemie voorbij was. Hedendaagse bezoekers van de stad kunnen een rondleiding volgen door deze nu ondergrondse steegjes en de nachtmerrieachtige verhalen van de ten dode opgeschreven Schotten horen.

  Degenen die spanning en koude rillingen willen combineren, kunnen een rondleiding krijgen door de spookachtige pubs aan de Royal Mile voordat ze inchecken bij Frankenstein’s Bar voor een nacht van huiveringwekkend feesten.

 5. Blijf je liever dicht bij huis? Probeer dan Amsterdam voor een Halloween ervaring

  Vraag je je nog steeds af waar je heen moet voor Halloween? Halloween in Amsterdam staat bekend als een van de meest vooruitstrevende steden van Europa en is de place to be voor bezoekers die op zoek zijn naar losbandige feesten, bloedstollende kostuums en spookachtige spooktochten.

  Wie op zoek is naar wat bloederige geschiedenis, kan een bezoek brengen aan de Amsterdam Dungeon, met spannende shows, geweldige speciale effecten en meer dan 500 jaar donker Amsterdams verleden. Het feestbeest van de groep zal worden aangetrokken door de angstaanjagende kostuums tijdens Obscene Halloween, dat een echt horror-extravaganza laat zien. Bezoekers die sterk genoeg zijn om de nacht door te komen, zullen alles tegenkomen, van heidense seksgoden tot satanische burleske vampiers. Wat je donkerste fantasie ook mag zijn, je zult hem hier zeker vinden.

Gerelateerde artikelen
Reizen

Continental AllSeasonContact: de ultieme band voor alle seizoenen

1 Min leestijd
Met de opkomst van all-season banden worden automobilisten steeds vaker op zoek naar een band die het hele jaar door optimale prestaties…
Reizen

De 3 beste stranden van Engeland: topbestemmingen in het Verenigd Koninkrijk

2 Min leestijd
De beste stranden van Engeland? Strandvakanties in Engeland? Bestaat de zon daar zelfs? Een land dat berucht is om zijn ongelukkige weer,…
Reizen

Toeristische attracties in Frankrijk

3 Min leestijd
Ondanks alles blijft Frankrijk ’s werelds nummer één toeristische bestemming, en over het algemeen blijft het een van de veiligere plaatsen in…