Wonen

Jouw woning verduurzamen doormiddel van voorzetramen?

2 Min leestijd

Tegenwoordig speelt duurzaamheid en energiezuinig leven een grote rol in het leven. Dit komt doordat we er zo niet alleen voor zorgen dat dit positieve invloed heeft op het milieu, maar daarnaast ook nog is een steentje bijdraagt aan een verlaagde energierekening. Door duurzaam en bewust leven help je dus niet alleen het milieu, maar ook jezelf doordat je meer geld overhoudt voor andere dingen. Eén van de manieren waardoor jij duurzamer kunt leven is door het isoleren van je ramen in huis. Dit kun je op diverse manieren aanpakken waaronder het gebruiken van voorzetramen. In deze tekst gaan we dieper in op het gebruik van voorzetramen zodat jij alle ins en outs weet van voorzetramen.

Wat gebeurt er als mijn ramen niet goed zijn geïsoleerd?

Op het moment dat jouw ramen niet goed geïsoleerd zijn, zal er meer toch binnenkomen en meer warmte naar buiten gaan. Dit heeft als resultaat dat je verwarmingssysteem in de winter meer moeite zal moeten doen om het huis lekker warm te houden. Uiteraard resulteert dit weer in een hogere energierekening doordat het verwarmingssysteem dubbel zo hard moet werken. Naast het feit dat er dus meer tocht binnenkomt en warmte naar buiten gaat, zal er ook veel meer geluid naar binnen komen. Helemaal wanneer je langs bijvoorbeeld een drukke weg woont, zal dit geen pretje zijn.

Wat zijn voorzetramen?

Het gebruik van voorzetramen is een makkelijke manier om je woning duurzamer te maken en je ramen te isoleren. Voorzetramen plaats je namelijk aan de binnenkant of buitenkant van het bestaande raam. Je hoeft hiervoor dus niet het originele raam te bewerken of te verwijderen, het voorzetraam komt eroverheen. Er zijn een heleboel diverse soorten voorzetramen op de markt in verschillende maten. Mocht je een bijzondere maat nodig hebben, kun je een voorzetraam op maat maken. Er is dus altijd de mogelijkheid om gebruik te maken van voorzetramen, ongeacht de maten die je nodig hebt.

De voordelen die voorzetramen met zich meebrengt

Zoals je weet kun je dus op diverse manieren je ramen isoleren en zo je woning duurzamer maken. Maar waarom zou je dan voor voorzetramen kiezen? En wat zijn nou de voordelen van het gebruiken van voorzetramen? Ten eerste is het gebruik van voorzetramen enorm eenvoudig. Doordat je voorzetramen simpelweg voor je originele raam plaatst, hoef je het oude raam niet te verwijderen of te bewerken. Daarnaast verbetert het de isolatie van je woning waardoor er meer warmte in huis zal blijven tijdens de winter, en er minder tocht binnen zal komen. Doordat voorzetramen zijn gemaakt om te isoleren zul je ook minder geluidsoverlast ervaren.

Gerelateerde artikelen
Wonen

Budgetvriendelijk ontspannen: Zo vind je voordelige loungesets voor je tuin

2 Min leestijd
Een loungeset in je tuin is de perfecte plek om te ontspannen na een lange dag, te genieten van een goed boek…
Wonen

Manieren om je huis te verduurzamen

2 Min leestijd
Wanneer je woont in een mooi huis of je hebt net een nieuw huis gekocht, dan is het goed om na te…
Wonen

Genieten in elegantie met een ronde fauteuil

2 Min leestijd
De plek om bij te komen na een lange werkdag of een avondje sporten is in een lekkere fauteuil. Al decennia lang…