Wonen

Manieren om je huis te verduurzamen

2 Min leestijd

Wanneer je woont in een mooi huis of je hebt net een nieuw huis gekocht, dan is het goed om na te denken over het verduurzamen van je huis. Tegenwoordig is het namelijk belangrijk om alles zo duurzaam mogelijk te maken, in en rondom je huis. Op die manier kan iedereen een steentje bijdragen voor een beter milieu. Hieronder lees je verschillende manieren die jou kunnen helpen om je huis te verduurzamen.

Installeer zonnepanelen op je dak

Als eerste kun je ervoor kiezen om zonnepanelen te plaatsen op je dak. Het is een groene vorm van energie opwekken en daarom is het ook duurzaam voor je huis. Daarnaast is het niet alleen duurzaam voor je huis, maar heeft het ook invloed op je energierekening. Je wekt  namelijk je eigen energie op en daarom hoef je maandelijks een stuk minder geld uit te geven voor je energie. Zonnepanelen aanschaffen kun je heel gemakkelijk bij Gaslicht.com bekijken. Wellicht heb jij met de warme zomerdagen wel zonnepanelen om genoeg energie te kunnen opwekken.

Het is echter wel van belang dat je goed gaat vergelijken, voordat je gaat beginnen met zonnepanelen. Er zijn namelijk overal wel andere prijzen voor energie te vinden, energievergelijken is dus erg belangrijk voor je portemonnee, elke leverancier biedt namelijk een ander bedrag aan voor energie.

Naden en kieren verwijderen

Daarnaast is het ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat je huis goed dicht zit. Op die manier kan er namelijk geen lucht ontsnappen uit je huis. Zorg er dus voor dat kieren of naden goed dicht worden gemaakt. Wanneer je dat doet, dan kan er geen lucht ontsnappen en hoef jij in de winter niet extra te stoken om je huis warm te houden. Als je goede isolatie hebt in je naden en kieren, dan scheelt dat een stuk meer geld en energie. Het is dus een duurzame oplossing voor je woning.

Isolatie

Als laatste is goede isolatie in het algemeen in je woning echt een must voor het milieu en je bankrekening. Je wilt namelijk voorkomen dat warme lucht je huis kan ontsnappen. Er zijn verschillende fronten waarop je kunt isoleren. Denk bijvoorbeeld aan dubbelglas in je ramen. Met enkelglas kan er namelijk veel lucht ontsnappen, waardoor het voor jou kouder wordt in je woning. Daarnaast kun je ook spouwmuren isoleren in je woning. Een spouwmuur is de ruimte tussen een binnen- en een buitenmuur. Het is belangrijk dat een spouwmuur wordt opgevuld, aangezien er dan geen lucht meer kan ontsnappen. Isolatie is dus van belang voor je portemonnee en het verduurzamen van je huis.

Gerelateerde artikelen
Wonen

Jouw woning verduurzamen doormiddel van voorzetramen?

2 Min leestijd
Tegenwoordig speelt duurzaamheid en energiezuinig leven een grote rol in het leven. Dit komt doordat we er zo niet alleen voor zorgen…
Wonen

Budgetvriendelijk ontspannen: Zo vind je voordelige loungesets voor je tuin

2 Min leestijd
Een loungeset in je tuin is de perfecte plek om te ontspannen na een lange dag, te genieten van een goed boek…
Wonen

Genieten in elegantie met een ronde fauteuil

2 Min leestijd
De plek om bij te komen na een lange werkdag of een avondje sporten is in een lekkere fauteuil. Al decennia lang…