Wonen

Genieten in elegantie met een ronde fauteuil

2 Min leestijd

De plek om bij te komen na een lange werkdag of een avondje sporten is in een lekkere fauteuil. Al decennia lang populair in de Nederlandse huiskamer en daarom in vrijwel alle soorten en maten verkrijgbaar … wie niet houdt van recht en hoekig, komt uit bij de ronde fauteuil. En laat dat nou perfect passen in de huidige woontrends …

Hip

De ronde fauteuil is ontzettend hip. Als organische vorm past het perfect thuis in het duurzame karakter van verschillende woontrends. Waarbij naast verantwoorde materiaalkeuze zeker ook meubels met rake rondingen en fauteuils die lekker bollen in de smaak vallen. Het brengt extra sfeer en warmte in huis en een fauteuil die is uitgevoerd met sierlijke rondingen, straalt vaak ook een bepaalde vorm van elegantie uit.

Combinatie met velvet stof

Natuurlijk is een elegante fauteuil pas echt af als er ook voor elegante bekleding wordt gekozen. Velvet – ook wel velours genoemd – is enorm populair! De zeer zachte uitstraling en prachtige glans geven een ronde fauteuil net dat extra cachet dat zo bij de vorm past … wie zei ook alweer dat recht en hoekig een andere benadering vraagt dan rond?

Veelheid aan opties

Het zal niet verwonderen, maar ronde fauteuils – met of zonder velvet stof – zijn te verkrijgen in diverse modellen en kleuren. Van wit, grijs en zwart, tot meer sprekende kleuren als okergeel, petrol blauw, kaki groen en zuurstokroze. Daardoor zijn er altijd opties voorhanden die passend zijn bij jouw interieur! Of de fauteuil nou onderdeel moet zijn van het geheel of lekker op mag vallen; je kunt je hart ophalen bij de vele mogelijkheden. Want een ronde fauteuil mag dan vaak een extra zitplek zijn; het kan ook je favoriete stek worden. Imposant, imponerend en stijlvol mogen dan best kernwaarden zijn die terugkomen in jouw keuze!

Comfort

Welke stijl, kleur of welk formaat je ook kiest; natuurlijk moet een fauteuil voor zijn ultieme doel dienen en dat is het bieden van comfort. Lekker wegzakken, wegdromen en genieten, daarvoor is een ronde fauteuil vooral gemaakt. Velen vinden het gedurfd, omdat de meeste standaard fauteuils die je tegenkomt uit vierkante en rechthoekige vormen bestaan. Eigenlijk net als veel tafels, kasten en stoelen … kies je voor rond, dan kan dat net even een speels elan geven en daarmee een verrijking zijn voor jouw interieur. Natuurlijk kan je de verschillende ronde fauteuils naar eigen stijl en smaak samenstellen door zelf de stof en de kleur te bepalen.

Gerelateerde artikelen
Wonen

Jouw woning verduurzamen doormiddel van voorzetramen?

2 Min leestijd
Tegenwoordig speelt duurzaamheid en energiezuinig leven een grote rol in het leven. Dit komt doordat we er zo niet alleen voor zorgen…
Wonen

Budgetvriendelijk ontspannen: Zo vind je voordelige loungesets voor je tuin

2 Min leestijd
Een loungeset in je tuin is de perfecte plek om te ontspannen na een lange dag, te genieten van een goed boek…
Wonen

Manieren om je huis te verduurzamen

2 Min leestijd
Wanneer je woont in een mooi huis of je hebt net een nieuw huis gekocht, dan is het goed om na te…